Doel van deze website
De eerste doelstelling van deze website was iets te doen aan de promotie van mijn boek “Wel en wee op Welgelegen in Krabbendijke”, omdat ik besloot mijn boek uit te geven via een “internet-uitgever”.

Toen daarna Paul Harthoorn, over hem meer in de inleiding van notaris Levendale, en ik besloten de transcripties van de boeken van deze notaris uit Goes van 1582 tot 1604 op internet te zetten, was de keus gauw gemaakt: op mijn website want die was toch al in de lucht!

En weer na een paar jaar ben ik, omdat ik aangestoken was door het “transcriberen”-virus van Paul, op een goede dag begonnen met het transcriberen van de schepenakten van Waarde van 1560 - 1600. Die hebben wij nu aan de reeds bestaande website, weliswaar na een “verbouwing”, toegevoegd.

Mocht u denken dat Paul na de transcripties van notaris Levendale stil zou gaan zitten, dan hebt u het verkeerd. Hij is gewoon doorgegaan met de boeken van de opvolger van Levendale: notaris Jacob Boudewijns Wisse. Op de website ziet u hiervan de eerste vruchten.

In het najaar 2014 begon mijn “naam-gekte” naar de Smallegange’s en de Koeijer’s weer de kop op te steken. Vandaar dat ik half juni 2015 begonnen ben met het publiceren van de stambomen, een project dat wel een aantal maanden (jaar!?) in beslag zal nemen.

Paul en ik hebben aan deze werkzaamheden veel plezier beleefd en wij hopen u aan het lezen hiervan evenzeer. Af en toe eens een mailtje van een tevreden of kritische lezer, dat zal ons beiden zeer welkom zijn! Bij de ingang “contact” staat vermeld hoe u ons bereiken kunt!
Waddinxveen, juni 2015
P. A. Harthoorn
M.P. Smallegange